Forma-1

Ricciardót megműtötték

Határozatlan ideig nem ülhet vissza a versenyautóba.

2023.08.29 09:00MTI

Megműtötték a törött csuklóját Daniel Ricciardónak, a Forma-1-es Alpha Tauri istálló ausztrál versenyzőjének, aki határozatlan ideig nem ülhet vissza a versenyautóba és csapatának közlése szerint a továbbiakban is az új-zélandi Liam Lawson helyettesíti majd.

A 34 éves Ricciardo a múlt hétvégi Holland Nagydíj második szabadedzésén ütközött a falnak és a balesetben eltört a csuklója, ennek következtében a forduló további programján már nem tudott részt venni. Az ausztrál versenyzőt vasárnap Barcelonában műtötték meg, Zandvoortban az időmérő edzésen és a futamon is Lawson helyettesítette.

Az Alpha Tauri hétfőn közölte, hogy Ricciardo műtétje jól sikerült és a versenyző megkezdheti a rehabilitációt. A 21 esztendős Lawson a bemutatkozó F1-es viadalán 13. lett, miközben csapattársa, a japán Cunoda Juki csak a 16. helyen zárt a változó időjárási körülmények között lezajlott és piros zászlóval félbe is szakított futamon.

"Reméljük, hogy Danielt minél hamarabb viszontláthatjuk a pályán, de amíg nincs teljesen rendben, addig a Zandvoortban kiváló munkát végző Liam helyettesíti majd, így a következő, számunkra hazai futamon, Monzában a hétvégén is" - írta az Alpha Tauri.

Ricciardo féléves kihagyás után, a július végi Magyar Nagydíjon tért vissza az F1-es mezőnybe, miután a menesztett holland Nyck de Vries helyét vette át az Alpha Taurinál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.