A versenyző megértette a sport működését

Alonso: Úgy élünk, mint a robotok

Fernando Alonso egész jól megszokta a Forma-1-gyel járó életmódot, és a ferraris éveiben azt is sikerült megvalósítania, hogy minden egyes futamon maximális motiváltsággal álljon fel a rajtrácsra.

2012.06.10 15:23f1-live.hu

20 futam egy évben, folyamatos marketing és PR-elkötelezettségek, szállodáról szállodára - a Forma-1-es versenyzők élete nem a felhőtlen pénzköltésről szól. Természetesen azért arra is jut idő...  A kétszeres bajnok elismerte, hogy nagyon fontos beiktatni néha egy kis szünetet, mert könnyen túl stresszes tud lenni a királykategóriás életmód:
 
"A Forma-1 egy nagyon megerőltető sport"- mondta Alonso a Welt am Sonntag riporterének Kanadában.  "Én sem, és összességében mi versenyzők sem vagyunk robotok. Azonban úgy élünk, mint a robotok"- mondta a kétszeres bajnok versenyző.  "Úgy kell felkészülnöm a munkámra, mint egy olimpiai atléta, és az egész életemet ennek megfelelően kell teljesítenem. Olyan ez, mint a triatlon egy válfaja.  Sport, szimulátor, és táplálkozás; mindig ismétlődő rendszerben."
 
Alonso elmondta, hogy az élete "95 százalékban a Forma-1-ből áll. Amikor eszek, azt eszem, amit az orvosom előírt."  Végül is ilyen a Forma-1, és ezt el kell fogadnia egy versenyzőnek: "Ez egy hétig ez még mulatságos, két hétig még mindig rendben van, sőt, még egy vagy két hónapig is"- mondta a ferraris.
 
Majd pár hónap elteltével jön a stressz, de szerencsére ez is elmúlik: "Istennek hála elmúlik, és a következő napon ismét szerencsésnek érzed magad."  "Ez folyamatosan egy fent és lent. Ebben nincs semmi szokatlan. A világon minden élsportoló átéli ezt."
 
"Az elmúlt három évben sikerült megteremteni azt, hogy minden egyes versenyen teljes mértékben motivált legyek. Mióta ezt sikerült, kevésbé érzem magam fáradtnak, szerencsésebb vagyok, és olyan motivált, mint soha azelőtt a karrieremben."  "Úgy gondolom, hogy megértettem a Forma-1-et."
 
Hasonlóan Lewis Hamiltonhoz, nem rég Alonso is elhagyta Svájcot, és visszaköltözött otthonába, Oviedóba:  "Svájcban nagyon tetszett az, hogy magas az életszínvonal, de ott egy kicsit egyedül éreztem magam. Hiányoztak a barátaim és a családom, és természetesen a spanyol kultúra is."
 

Egyben már ő is feltette magának a kérdést, hogy mikor jön el az ideje annak, hogy visszatérjen a szülőföldjére?
 
"Egy éven belül? Tíz? Esetleg 25? És mi szól az ellen, hogy ezt most azonnal megtegyem? Tehát már vissza is tértem az otthonomba."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.