Marad a fekete

Nem lesznek világító gumik

A Bridgestone sajtószóvivője cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint fluoreszkáló csíkkal látnák el lágyabb keverékű abroncsaikat a Forma-1 történetének első éjszakai versenyén Szingapúrban.

2008.04.10 12:02f1vilag.hu

Korábban felreppent a hír, miszerint a japán nagyvállalat azt fontolgatja, hogy fluoreszkáló csíkkal látja el lágyabb keverékű abroncsait a szeptemberi szingapúri futamon, hogy a nézők még könnyebben meg tudják különböztetni a két keveréket egymástól. Az F1Vilag.hu azonban szkeptikus volt a híresztelésekkel kapcsolatban, és felkereste a Bridgestone-t. 

"Egyelőre nem tervezünk fluoreszkáló jelzéseket a gumikra, de már alig várjuk, hogy megérkezzen a mezőny a Forma-1 történetének első éjszakai versenyére szeptemberben" - mondta a japánok sajtószóvivője az F1világ.hu-nak. 

Mivel a jövő évben visszatérnek a sima felületű gumik a Forma-1-be, nem lesz már lehetőség arra, hogy a rovátkák közötti rést kihasználva jelöljék meg a gumikat. Egy lehetséges megoldás az, hogy a gumik peremét különböző színűekre festik – ami már a tavalyi év elején is szóba került. 

"Dolgozunk rajta. Nyilvánvalóan mindenkinek jó lenne, ha a jövőben is meg lehetne különböztetni a gumikat, ám azt még pontosan nem tudjuk, hogy miként érjük ezt el, de a színezést sem tartjuk elképzelhetetlennek, legalábbis technikailag biztosan megoldható" – tette hozzá a Bridgestone szóvivője, Rachel Ingham a svájci Motorsport Aktuellnek adott interjújában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.