Massa unja

Halál unalmas az idei Forma-1-kvalifikáció

Felipe Massa úgy gondolja, hogy az idei évben bevezetett szabályok sokkal unalmasabbá tették az időmérő edzés utolsó etapját, és elmondta, visszasírja a sokat kritizált üzemanyag-fogyasztós rendszert.

2008.03.28 15:10f1vilag.hu

Az idei évtől tíz percesre rövidült az időmérő edzés utolsó köre, és az új szabályokkal sikerült elérni, hogy a versenyzők ne fogyasszák "feleslegesen" az üzemanyagot az edzés első felében. Az utolsó etapot annyi üzemanyaggal kell megkezdeniük a versenyzőknek, hogy az elég legyen a vasárnapi futam első kiállásáig, ugyanis a tavalyi évvel ellentétben, idén már nem tölthetik vissza autójukba az utolsó tíz perces etapban elhasznált üzemanyag mennyiséget.

Bár sokak szerint jó az új rendszer, a Ferrari brazil versenyzőj úgy gondolja, hogy az idei szabályok miatt sokkal unalmasabb lett az utolsó etap. "Személy szerint nem gondolom, hogy az új szabályok érdekesebbe tették volna az időmérőt" – mondta Massa. "A régi rendszerben az ember legalább mehetett kevesebb üzemanyaggal is, azonban most egy kissé unalmas azzal a mennyiséggel körözni, amivel meg kell kezdeni a futamot."

"Az első két etapban sokat kell várnod a garázsban, hogy egy nagyon nehéz autóval körözhess az utolsó felvonásban, ami nem olyan mulatságos, még akkor sem, ha Malajziában kiválóan mentem, és megszereztem a rajtelsőséget. Régen sokkal jobb volt, legalábbis versenyzői szemmel nézve."
A brazil versenyző továbbá figyelmeztette a Nemzetközi Automobil Szövetséget, hogy mielőbb tegyen valamit a múlt hétvégén történtek elkerülése érdekében, mikor a McLaren versenyzőit megbüntették, mert feltartották gyorskörön lévő riválisaikat levezető körükön az edzés utolsó perceiben.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.