Az önzőt nem csípik a hölgyek

Figyelmes pasinak a szexben is nagyobb a sikere!

A legtöbb nőt minden bizonnyal nem lepi meg a legújabb amerikai kutatási eredmény: a jól társalgó és figyelmesen hallgatni tudó férfiak több örömhöz tudják juttatni partnereiket a szex során.

2011.06.18 09:20medipress.hu

A John Hopkins Bloomberg School kutatói három tényezőjét vizsgálták a személyiségnek: az önbizalmat, a függetlenséget és az empátiát.

A nemi élet minőségét aszerint osztályozták, milyen gyakran érik el a felek az orgazmust, mennyire találnak örömet abban, ha párjukat orálisan kényeztetik, illetve ők maguk szeretik-e, ha velük teszik ugyanezt.

Az eredmények alapján úgy találták, hogy a szexuális élet élvezeti értékét leginkább az határozza meg, mennyire empatikus a pár férfi tagja, hiszen ő így megfelelően tud reagálni a visszajelzésekre. Emellett fontos tényező az is, elég nagy önbizalommal és önállósággal rendelkezik-e a hölgy.

"Ez a felfedezés segíthet a nőknek, hogy megfelelően tudják kifejezni a vágyaikat." - véli a kutatás vezetője, Adena Galinsky. A kutatás szerint a férfiak 90 százaléka éri el az aktus során általában vagy minden alkalommal az orgazmust, míg ez az arány a nők esetében mindössze 47 százalék.

Az azonban meglepő, hogy a férfiak a nőknél sokkal jobban szeretik orális szexben részesíteni a másikat. Ennek az oka valószínűleg az, hogy számukra fontosabb, hogy partnerük is élvezze az együttlétet.

"Ez a fő különbség a fiatal férfiak és nők között. Fontos lenne mindenkiben tudatosítani, hogy a helyes szexuális magatartás nem merül ki a fogamzásgátlásban és a nemi betegségek valamint az agresszió elkerülésében. Az egész a nemi kiegyensúlyozottságról szól." - mondta a szakember.

A kutatást több mint háromezer 18-26 év közötti fiatal bevonásával készítették. A csoport most arra készül, hogy a felmérést az idősebbek körében is elvégzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.