Borsot törnek a nemdohányzók orra alá

A dohányosok tíz legidegesítőbb szokása

Néhány évtizede még természetes volt bárhol - akár moziban vagy repülőn - rágyújtani. Ma már a dohányosok egyre kevesebb helyen gyújthatnak rá, azonban sok idegesítő szokásuk maradt a régi, amivel még ma is borsot törnek a nemdohányzók orra alá.

2010.11.05 19:00medipress.hu

Hamutartók el nem mosása

Néhány óra után minden bútor beissza a kellemetlen szagot. Tisztítsuk rendszeresen!

Kisbabák mellett dohányozni

Kiábrándító látni, amikor valaki egyik kezében a cigarettát, a másikban a babáját tartja. Sőt, a dohányos szülők gyermekei szervezetébe még akkor is kerül nikotin, ha a szüleik nem gyújtanak rá a jelenlétükben.

Evés közben vagy étteremben dohányozni

Manapság már ugyan sokan megkérdezik, szabad-e, de igencsak illetlen dolog dohányozni, miközben mások esznek mellettünk.

Hamutartót kérni

Sok nemdohányzó kellemetlenül érzi magát, ha a dohányos látogatónak nem tud adni hamutartót.

Pedig valójában nem is illik egy "nemdohányzó" lakásban rágyújtani.

Csikkek eldobása

Olyanok is, akik soha nem szórnának el az utcán egy papírdarabot, vígan kidobják a csikkeiket az autóból. Pedig ez ugyanolyan szemetelés, ráadásul balesetveszélyes.

Nem észrevenni, hogy a cigaretta büdös

Aki napi harminc szálat szív el, annak a leheletén nagyon érezni a dohányszagot. Ha ennek ő nincs is tudatában, a környezetét annál inkább zavarja a szag.

A cigarettát a hátuk mögött tartani

Étteremben, kocsmában sokan a hátuk mögött tartják a cigarettát, hogy ne zavarják vele az asztaltársaikat. Azonban ezzel a mozdulattal csak annyit érnek el, hogy idegenekre eregetik a füstöt.

Állandóan másoktól kérni


Többen azt mondják, ők nem cigarettáznak, hiszen soha nem vásárolnak maguknak - ami igaz is, csak közben állandóan másoktól kéregetnek egy-egy szálat. S ezt teszik éveken keresztül a többi dohányos nagy bosszúságára.

A bejárati ajtóban csoportosan dohányozni

Mivel ma már a legtöbb irodaházban tilos rágyújtani, a cigarettázók kiszorulnak az épület elé. Ha valaki be szeretne jutni az épületbe, hatalmas füstfelhőn kell átverekednie magát.

Tagadni, hogy a cigaretta káros


Pedig a bizonyítékok egyértelműek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.