Sokkal kevésbé figyelnek oda egészségükre

A dohányosok önpusztítása 12 évükbe kerül

A dohányosok sokkal kevésbé figyelnek oda egészségükre, kevesebb sportolnak, egészségtelenebbül táplálkoznak és 50 százalékuk iszik mértéktelenül, amivel összességében 12 évvel rövidíthetik meg a saját életüket.

2010.10.14 11:00medipress.hu

A Cardiff intézet kutatói 13 ezer dohányos, leszokott dohányos és soha nem dohányzó ember életmódját vizsgálta meg.

A nemrég elkészült tanulmány szerint a dohányosok sokkal valószínűbb, hogy egészségtelenül is táplálkoznak és nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztanak, mint azok, akik soha életükben nem dohányoztak vagy már leszoktak.

A dohányosok 50 százaléka iszik rendszeresen többet az ajánlott maximális mennyiségnél, és csak 28 százalékuk eszik elegendő zöldséget és gyümölcsöt, míg a nem dohányzók 39 százaléka teszi ugyanezt.
Ráadásul a dohányosoknak 14 százalékát kezelték már mentális problémával, ami majdnem kétszer annyi, mint a nem dohányosoknál.

Más tanulmányok arra a tényre hívták fel a figyelmet, hogy a káros szenvedélyhez járuló egészségtelen életmód akár 12 évvel is megrövidítheti az életünket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.