Lehet füstölögni a füsttilalom miatt

Tilos a dohányzás az aluljárókban is

Még június elején hozott döntést a Fővárosi Közgyűlés, aminek értelmében 72 aluljáróban tiltotta be a dohányzást július közepétől.

2010.07.30 15:19medipress.hu

Augusztus 5-én olyan szabályozás lép életbe, melynek értelmében az összes önkormányzati kezelésben levő aluljáróban betíltják a füstölést.

Magyarországon augusztus 5-én lép életbe az az új szabályozás, amelynek értelmében nem szabad dohányozni az önkormányzati kezelés alatt álló aluljárókban.

A döntéshozók célja az új rendelkezéssel, hogy megóvják a nem-cigarettázó polgárokat. Még június 1-én döntött a Fővárosi Közgyülés arról - függetlenül a korményrendelettől -, hogy a BKV és a főváros tulajdonában levő aluljárókban betiltja a dohányzást. A rendelet július 18-án lépett életbe, és ennek értelmében 72 aluljáróban már két hete tilos rágyújtani.

Aki nem tartja be a szabályozást, 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethető. A figyelmeztető táblákra és a tájékoztatásra csak ezekben az aluljárókban 10 millió forintot különít el Budapest vezetése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.