Só, mint a természetes gyógymódok alapeleme

Sóbarlang-terápia I.

Az utóbbi évtizedekben az egész világon a természetes gyógymódok felé fordult az orvosok, és a betegek, de a magukat egészségesnek érzők figyelme is.

2010.08.19 19:55Holt-tengeri Sóbarlang

Egyre nagyobb visszhangja van az egészséges életmódot propagáló mozgalmaknak, amelyek a betegségek gyógyításánál is fontosabbnak tartják azok megelőzését. Mai világunkban talán nem is igen találunk olyan kórt, amely közvetlenül, vagy közvetve ne kapcsolódna a megromlott környezetünkhöz, az egészségtelen életmódunkhoz.

Egyre jobban terjed az a felismerés, hogy az ember egészségének a legtöbb jót akkor és úgy teszi, ha igyekszik a lehető legtöbbet tiszta, természetes környezetben tartózkodni, és a gyógymódok közül azokat választja, amelyek a legkevesebb durva beavatkozást, egyoldalú ráhatást jelentik a szervezetére. Ebbe az irányzatba illeszkednek nagyon harmonikusan a gyorsan terjedő sóbarlangkúrák.

A sóbarlang levegőjének jótékony hatását már nagyon régen felismerték az emberek. Évszázadok óta vannak a világon olyan helyek, ahol a természetben előforduló nagy töménységű tengeri sót gyógyításra, egészségjavításra, egészségmegőrzésre, és közérzetjavításra használják.

Mára értek meg azonban igazán a feltételei annak, hogy ezek a régóta ismert eljárások közelebb kerülhessenek azokhoz is, akik mondjuk nem a Holt-tenger környékén születtek, vagy nem áll módjukban több ezer kilométeres utakat megtéve, felkeresni a természetes gyógyhelyeket. Olyanokat, mint a Kangal Forrás Törökországban, a Kék Lagúna Izlandon és természetesen a Holt Tenger Izraelben.

A mai sóterápiás barlangok maguk jönnek el a rászorulókhoz, akik egyre többen vannak, főleg a milliós nagyvárosokban, ahol az emberek az egészség kicsiny barlangjaiban nem csak jó levegőt, jótevő mikroklímát, keresnek, de a rövidke kikapcsolódást, a külvilág zajától, zűrzavarától való elszigetelődés lehetőségét is megtalálják.

Sóbarlang-terápia I. Nincs tehát másra szükség, csak élni kell a lehetőséggel, amit kínál a tudomány, a sóbarlangok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.