A csapvíz hogyan hat az egészségünkre?

Egészséges wellness zuhany minden napra

Megfáradt testünk és lelkünk regenerálásra talán nincs is jobb módszer egy frissítő zuhanynál. De vajon ismerjük-e pontosan a csapvizet melyet nap mint nap használunk , pontos összetevőit és azok egészségünkre gyakorolt hatásait ?

2010.02.04 17:49ideal

Valószínűleg nem , mert ha ismernénk akkor némi túlzással mondhatni , talán még a tisztálkodástól is „el menne a kedvünk”. Ez persze valóban túlzás , de tény , hogy csapvizünk sok – sok tényezőtől függően ugyan ( alap vízminőség , külső és házon belüli vezetékek kora és szennyezettsége , stb. ) , de számtalan veszélyt jelenthet mind bőrünkre , mind egészségünkre. 

Ilyen veszélyes tényező lehet a víz klór tartalma , nehézfémek , szabadgyökök , a víz nem megfelelő pH értéke és a baktériumok. Ennek ismeretében jogosan merül fel a kérdés , hogy miért nem fordítunk több figyelmet a tisztálkodásra felhasznált víz minőségére , miközben manapság egyre nagyobb jelentőséget szánunk a tisztálkodó és testápoló szereink kiválasztásakor azok egészséges vagy éppen veszélyes összetevőinek. 

A tisztálkodásra szánt víz minőségi javítására ad alternatívát a BIOCERA nanotechnológiát alkalmazó ion zuhanyfej. A jövőt idéző technológiát felvonultató zuhanyzófej fő egységének köszönhetően antibakteriális és mikroba ellenes hatást biztosít . 

A bőr számára kedvező infra sugarakat és nagy mennyiségű negatív iont generál , valamint a zuhanyfejből kiáramló ionizált víz a bőr pH értékét a megfelelő 5.5 közelében tartja. Az öregedést elősegítő szabad gyököket eltávolítja az oxigén aktiválásával , valamint ami talán a leglényegesebb , hogy a bőrt és a hajat rongáló klórt 99%-os hatékonysággal redukálja , megköti. 

A zuhanyfejben található cserélhető filter szabadalommal rendelkező termék mely a jó vérkeringést, a klór és nehézfémek eltávolítását és a bőr hidratálását biztosítja. A kedvező tulajdonságú vízzel történő zuhany hatására nem csak a bőr felső rétege , hanem a belső szövetek és az egész test egészségesebbé válik.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.