A kényelem magasfoka

Tévézés zuhanyzás közben

A Sony bemutatta új Bravia tévéjét, mely sajnos egyelőre csak a japán piacon fog megjelenni. A készülék különlegessége, hogy vízálló.

2008.09.03 08:53koac, ma.hu

Mikor az ember meghallja a Bravia szót, valószínűleg teljesen másra gondol, mint a Sony legújabb készülékére. Akinek ismerős a szó, az minden bizonnyal a színes és rendkívül hatásos reklámokat vagy teszemazt egy hatalmas és elegáns plazmatévét képzel maga elé, mintsem egy kicsiny legömbölyített tévécskét, melyet akár a zuhanyfülkébe is magunkkal cipelhetünk. Pedig ugyanúgy Bravia az utóbbi is, mint az előbbiek, mégpedig az XDV-W600 névre keresztelt modell, melyet tegnap jelentett be a Sony.

Mint ahogy említettük a készülék vízálló, mind az IPX6, mind az IPX7 szabványnak megfelel, vagyis akár egyméteres mélységbe is levihetjük, mondjuk egy félórára. Természetesen a Sony nem arra tervezte a készüléket, hogy a tengerben úszkáljunk vele, hanem sokkal inkább a fürdőszobai használat járhatott a készítők fejében, mikor megalkották a kicsiny televíziót. Erre utal a színe és az alakja is, mely leginkább egy szappanra emlékezet. De ne tévesszen meg minket a látszat, ez mégiscsak egy tévé, melynek 4 hüvelykes képernyőjére elsősorban a beépített TV-tuner révén varázsolhatunk képet, de akár a 2 gigás belső memóriáról is nézhetünk valamit. A készüléket 23 órán keresztül használhatjuk töltés vagy elemcsere nélkül. A tévé kijelzője egyébként 480x272 pixel felbontású és 16.7 millió szín megjelenítésére képes.

A készülék Japánban október 30-án jelenik meg, mégpedig 368 dolláros áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.