Kell a kutyabőr

Nem tilthatók ki a kutyák a bécsi taxikból

Kötelesek felvenni az autójukba a "kutyás" utasokat is a bécsi taxisok, de legalábbis nem tagadhatják meg önkényesen a kutya szállítását - szögezte le a szakszervezet egy vak ügyfél panasza nyomán.

2009.12.06 17:29MTI

Az illető egy órán át várakozott, míg olyan taxit tudott fogni, amelyik felvette őt és vakvezető kutyáját. Általános szabály, hogy a taxisofőrök nem tagadhatják meg kutya szállítását, kivéve, ha az eb piszkos, agresszíven viselkedik vagy ha nincs rajta szájkosár - mondta a szakszervezet szóvivője az osztrák rádiónak, és ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az esetet.

Az ausztriai vakok szövetsége mindamellett azt szeretné elérni, hogy a vakvezető kutyák szállítása általános kötelezettség legyen. Mindenekelőtt a szájkosárra vonatkozó rendelkezést bírálják, mint mondják: ezek az állatok amúgy is jó természetűek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.