Környezetvédelem

Ha szelektíven gyűjt, majdnem biztos, hogy rosszul csinálja - videó

Tudta, hogy a tojástartó nem papírhulladék, mert nincs rosttartalma, nem lehet újrapapírt gyártani belőle.

2023.03.10 13:20ma.hu

Elképesztő, hogy a hulladékudvarokban milyen komoly munka folyik. A legtöbb szelektíven gyűjtött hulladék ugyanis nem is oda való, ahova bedobják. Szorgos kezek fáradhatatlanul szelektálják az ömlesztetett szemet, mire abból hasznosítható alapanyag lesz. Egyet jegyezzünk meg: ami többféle anyagból van, az nem való a szelektívbe, a tetrapackos dobozokat pedig ne a papír közé dobjuk. Bár a tejfölös dobozok elmosva újrahasznosíthatóak lennének, de olyan keveset gyűjtenek szelektíven, hogy nem éri meg vele foglalkozni. További tanulságos részletek a videóban:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.