Az életet adó víz

Naponta 1400 gyerek hal meg a szennyezett víz miatt

Minden nap mintegy 1400 öt év alatti gyermek hal meg a világon a tiszta víz, az illemhelyek és a higiénia hiánya miatt kialakuló hasmenéses megbetegedésekben. Erre a problémára akarja felhívni a figyelmet az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) a víz március 22-i világnapja alkalmából.

2014.03.21 16:12MTI
http://www.freedigitalphotos.net

Elsősorban a csecsemők és a kisgyermekek betegszenek meg ezen problémák miatt, az ő immunrendszerük ugyanis még túl gyenge.

A baktériumok és vírusok elleni védekezés érdekében nagyon fontos a rendszeres és alapos kézmosás. Az UNICEF ezért például a Fülöp-szigeteken élő gyermekeknek azt az ötletet adja, hogy pontosan annyi ideig kell szappannal kezet mosniuk, amíg kétszer eléneklik a Boldog születésnapot kezdetű dalocskát. A szervezet szerint ez az optimális időtartam, ami alatt a legtöbb veszélyes kórokozó eltávolítható.

A világon 770 millió ember nem jut tiszta ivóvízhez. Mintegy 2,5 milliárd ember nélkülözi a higiénikus latrinát vagy illemhelyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.