A melegtől is óvjuk a heréket!

Hűtés és evés - 3 trükk a jobb spermáért

Amit a férfi megeszik, az nemcsak az alakjára van hatással, hanem a spermái minőségére is - különösen a halat kell szem előtt tartani...

2012.03.27 16:55ma.hu

A táplálkozás nemcsak azt határozza meg, soványak vagy kövérek leszünk-e. Férfiaknál a spermium minőségére is hatással van.

Azok a férfiak, akik például több Omega-3 zsírsavat fogyasztanak, magasabb minőségű spermiumot produkálhatnak, mint akik hanyagolják ezt a zsírsavat - írja a Human Reproduction nevű szaklap.

A telített zsírsavban gazdag ételek szintén az alacsonyabb minőségű spermával hozhatók összefüggésbe, ezért jobban járnak, akik inkább a telítetlen zsírsavakkal teli ételeket fogyasztják.

Amikor elérkezik a nap, hogy vágynak gyermekre, a férfiak a lehető legjobb spermát szeretnék az utódnemzéshez biztosítani. Íme néhány tipp, hogy a spermiumok erősek és egészségesek legyenek:

- Kell a testmozgás

Talán csak azért mozgunk, járunk edzeni, hogy a szívünket egészségesen és formában tartsuk és tetszetős külsőt varázsoljunk magunknak. Az előnyök között tarthatjuk számon azonban azt is, hogy a mozgás jó hatással van a sperma minőségére. A gyakori edzés váltja ki a tesztoszteron termelést, és egészségessé teszi a spermákat.

- Kerüljük a füstös bárokat

Ha fontos a spermiumok minősége, a cigarettát le kell tenni. De mi a helyzet akkor, ha ismerkedni egy szórakozóhelyre vagy bárba megyünk? Igen: a mellettünk ülő és pöfékelő, csinos hölgy is csökkenti esélyeinket arra, hogy minőségi spermával szolgálhassunk. Ha mások dohányfüstjének vagyunk is kitéve, az szintén rontja a spermium DNS-ét. A mutáció továbbadható a kisbabának.

- Ne legyen a heréknek melegük

Gyakori, hogy a laptopot az ölünkben tartjuk, vagy sokat ülünk a felmelegedett (vagy akár fűtött) autóülésben? Minden káros lehet, ami közvetlen hőnek teszi ki a heréket - ha csak lehet, tartózkodjunk az ilyen helyzetektől. Javasolandó, hogy a mobiltelefont se tartsuk zsebben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.