A száraz bőr is okozhat gondot az ágyban...

Új és meghökkentő erekció-gyilkos

Lehetséges volna, hogy a száraz, viszkető bőr megakadályozza a teljesítményt az ágyban? Egy új tanulmány szerint erre van esély...

2012.03.02 18:55ma.hu

Elképesztő, de sajnos számos dolog veszélybe sodorhatja manapság a kielégítő szexet. A férfiak egy része gyakran szenved erekciós zavar miatt, amelynek oka több minden lehet.

Kutatók szerint még a száraz és viszkető bőr is. A férfiaknak, akik ekcémával küzdenek, nagyobb esélyük lehet a merevedési zavarra - állítja egy új tanulmány, mely a Journal of Sexual Medicine-ben látott napvilágot.

A kutatók közel 4000 férfitól gyűjtöttek információt, akiket a közelmúltban diagnosztizáltak merevedési zavarral, és összehasonlították őket azokkal, akiknek nincs ilyen problémájuk.

Miután egyéb befolyásoló tényezőket is számításba vettek - így a diabéteszt, szívbetegséget például -, a kutatók rádöbbentek, hogy a merevedési zavarral küzdő férfiak esetében 60 százalékkal nagyobb valószínűsége annak, hogy már előfordult ekcéma a családjukban, mint az erekciós zavarral nem küzdőknél. Úgy tűnik tehát, hogy a mögöttes bőrgyulladás befolyásolhatja a vérereket.

De honnan tudjuk, hogy ekcémáról van szó, vagy csak száraz bőrről? Joshua Zeichner New Yorki dermatológus elmondta: a bőrszárazság egyszerűen azt jelenti, a bőr nem tudja fenntartani a megfelelő hidratáltságot. Általában a test egész területén jellemző.

Az ekcéma változó helyeken bukkan fel. Gyulladás, amelyet több dolog is kiválthat - környezeti allergia, irritáló anyagok például. A bőr piros lesz, érdes, viszket és hámlik.

A száraz bőrnél elég pótolni a nedvességet a bőrben, hidratálni azt - a hideg téli levegő, a sok mosás, a durva szappan is okozhatja a gondot.

Ekcéma esetén azonban sokan már ezzel a problémával születnek. Az atópiás dermatitiszt például már kisgyermekkorban gyakran diagnosztizálják, és sok esetben pubertáskorra elmúlik.

Az ekcéma más formái többnyire bármilyen életkorban kifejlődhetnek, amikor a bőr valamilyen, számára irritáló dologgal érintkezik - vagy allergénekkel, melyek immunválaszt váltanak ki.

A száraz bőrt csak hidratálni kell. Számos termék kapható erre a célra. Az ekcéma esetén ugyanez a cél, de olyan termékeket kell használni, amelyek egyben gyulladáscsökkentőek is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.