Vitaminok az ágaskodóbb férfiasságért

Erekciót okoz a csirkemell?

Majd kiugrik az alsónadrágjából a csirkemell hatására? Nos, ilyen esetben keressen fel egy pszichológust...de! Az ötlet nem is olyan rossz. Bizonyos serkentőkkel ugyanis a csirke is tele van...

2011.09.06 10:30ma.hu

Szeretne "erősebb" lenni az ágyban? A fizikai erőnléthez nemcsak mozgás kell. Az egészséges életmód sokban hozzájárul. Számos étel, amit elfogyasztunk, segíthet abban, hogy felülkerekedjünk az erekciós zavarokon, és sose maradjon el a szex.

Igen: a fent említett csirkemellben található például niacin vitamin (B3). Ahogyan a halakban vagy a gabonában is. Vízben oldódó vitamin, melynek jelentős szerepe van a sejtek energia-háztartásában, valamint a DNS-lánc kijavításában.

Az erekciós zavart kiküszöbölhetjük vele, amennyiben magas koleszterinszinttel is rendelkezünk, állítja egy új tanulmány, mely a Journal of Sexual Medicine-ben látott napvilágot.

A niacin segít a szervezetnek feldolgozni a zsírt, tanulmányok szerint pedig a koleszterinszintet is csökkenti. Akár a sztatinok, melyek ugyancsak hozzájárulnak az erekció javulásához. A niacin emeli a vér nyomását az artériák kinyitásával, ez pedig erősebb és tartósabb erekciót okoz.

A tanulmányt vezető dr. Chi-Fai Ng elmondta: a magas koleszterinszinttel rendelkező és erekciós zavarral küzdő férfiaknak 12 héten keresztül niacint, vagy placebót adtak.

Akik előbbit kapták, arról számoltak be, hogy sokkal hatékonyabb volt az erekciójuk szex közben a 12 hét után, mint azoknak, akik placebót szedtek. A niacinnak vannak mellékhatásai is - így például bőrviszketés -, de elenyészőek a pozitív hatásokkal szemben.

Nem tesztelték ugyanakkor azokat a férfiakat, akiknél nem áll fenn magas koleszterinszint, tehát további vizsgálatok szükségesek a niacin előnyös hatásainak teljes bizonyításához.

Mielőtt tehát bárki niacint kezdene magától szedni, konzultáljon orvosával: az erekciós zavarral küzdő férfiaknál szükséges a szív- és keringési problémák ellenőrzése is, mielőtt ilyen kezelést választanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.