Szerencsésnek érezhetjük magunkat!

Elégedettek a magyarok a párjuk kényeztetésével...

Február 14-e Valentin-nap, a szerelem napja. Vadonatúj kutatási eredmények bizonyítják, hogy a szeretet a legszebb ajándék, amit párjának adhat az ember. A magyarok igen elégedettek partnerük kényeztetésével.

2012.02.11 11:55ma.hu

A magyar nők 80%-a, valamint a férfiak 70%-a szerint a szexuális kapcsolat érzelmi vonatkozásai - mint szeretet, tisztelet, biztonságérzet - a hölgyek számára sokkal fontosabbak - derül ki a Durex friss nemzetközi kutatásából, melynek eredményei kifejezetten Valentin-nap alkalmából láttak napvilágot.

A válaszadó magyar hölgyek túlnyomó többsége (92%) egyetért abban, hogy a szex érzelmileg közelebb hozza őket partnerükhöz. Ugyanakkor szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen 91%-uk szerint a magyar férfiak odaadóak.

Jó hír az is, hogy a magyarok élen járnak párjuk boldoggá tételében, ugyanis a férfiak 85%-a, míg a nők 89%-a véli úgy, hogy partnere remekül tudja kényeztetni őt.

"Jó látni, hogy a szerelem és szex tekintetében a magyar férfiak helyesen állnak a dolgokhoz" - nyilatkozta az eredmények kapcsán Krassovics Miklós, a Durex kategóriamenedzsere. "Ettől függetlenül a fejlődési lehetőségek tárháza határtalan, és talán a legtalálóbb üzenet ezzel kapcsolatban az, hogy semmiképpen se hanyagoljuk el párkapcsolatunk érzelmi oldalát."

"A pároknak azt tudom tanácsolni, hogy legyen a kapcsolatuk szerves része a kommunikáció, a testi közelség és az intimitás. Néha például egy nyugtató, érzéki masszázs is segíthet abban, hogy mindkét fél további értékes, közös élményekkel gazdagodjon" - mondta Erős Erika, pszichiáter.

A Durex kutatásában 36 országból 29 000 ember vett részt 2011 szeptemberében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.