Katy agytumora operálhatatlan

Megrázó: Koraszülést vállalt az anya, hogy haldokló lánya láthassa a húgát

Koraszüléssel hozta világra kislányát egy ausztrál nő, hogy rákkal küzdő idősebb lánya még életben legyen, és láthassa a húgát.

2012.01.07 14:55ma.hu

A már terhessége utolsó szakaszában járó Paula szívszorító döntést hozott: megkérte orvosait, adják rá áldásukat, hogy koraszüléssel jöjjön a világra kislánya, Scarlet.

Adják meg az esélyt idősebbik lányának, a rákban szenvedő Kathy-nek, hogy láthassa a testvérét. A Penwortham-i, Lancashire-i család vágya teljesült...

Katy a húgával, Scarlettel - Fotó: MEN/Daily Mail

A mindössze 10 esztendős Kathy-nél 2011 októberében operálhatatlan agytumort állapítottak meg. Állapota miatt édesanyja és édesapja attól tartott, nem is találkozhat majd a család legfiatalabb tagjával.

"Felfogni, hogy terhes vagyok, de a kisbabát a lányom már talán nem is láthatja, borzalmas volt. Az orvosom hezitálás nélkül beleegyezett, hogy Scarlet-et előbb a világra segítsük" - mesélte az anya.

Amikor a kisbabát Katy karjába adták, a meggyötört kislány mosolyogni kezdett. "Nagyon szereti a húgát, látszik, hogy különleges viszonya van vele. Csak be kellett rakni a kicsit a karjába."

Néhány héttel a szörnyű diagnózis előtt Katy egy egészséges és boldog gyermek volt. Paula anyai ösztöne azonban azt súgta, valami nincs a kislánnyal rendben - ekkor vitték orvoshoz. "Katy mindig sugárzott, mosolygós gyermek volt. Amikor aztán a bizonyítványa átvételekor nem mosolygott, sőt, meg se rezdült, inkább szomorú volt, valami azt súgta, hogy komoly gond van vele."

A kislány először az ősz kezdetén panaszkodott homályos látásra és fejfájásra, amikor elkezdte a hatodik évet az iskolában.

Mivel azonban a családban nem volt ritka, hogy az emberek migréntől szenvednek, a család nem gyanakodott komolyabb problémára. Az orvos is azt javasolta, vezessenek naplót a kislány fejfájásairól, és egy-két hét múlva többet tudnak.

Katy és a családja - Fotó: MEN/Daily Mail

Ám Katy napokkal később is rezzenéstelen arccal járkált, ami a szülőket nagyon megijesztette. Azonnal visszavitték a gyermeket az orvoshoz, aki beutalta a kórházba a kislányt. A CT nem mutatta ki a problémát.

Majd Katy részt vett egy pár napos iskolai kiránduláson. Amikor visszatért, tanára aggodalmát fejezte ki a szülőknek. Elmondta, hogy amikor fényképet készített a gyermekről, észrevette, valami nem stimmel a kislány jobb szemével.

Édesanyja újra orvoshoz vitte a gyermeket, ahol aztán az MRI már egyértelművé tette: agytumora van a kislánynak. A tumor be volt ágyazódva az agytörzsbe, ezért nem vették észre a korábbi vizsgálaton.

Az igazán kétségbeejtő azonban az volt, hogy az orvosok közölték a szülőkkel: a rák típusa és a daganat elhelyezkedése miatt a gyermek operálhatatlan, és a sugárkezelés jelenti az egyedüli megoldási lehetőséget. Katy-nek 6-9 hónapot jósoltak - ennyi ideig élhet...

A legrosszabb és legagresszívebb tumorban szenved. A szülők nem mondták meg a kislánynak, hogy hetei meg vannak számlálva. Háromszor javasolták nekik az orvosok, hogy vegyenek búcsút a kislánytól, de Katy mindig keresztülhúzta a számításaikat.

A család utolsó reménye egy ausztrál szakember, aki merész orvosi döntéseiről híres. Azt remélik, ő talán még tud segíteni a gyermeken.

"A kislányunk küzd, és annyival tartozunk neki, hogy minden megtegyünk, ami emberileg lehetséges"
- mondta el a kétségbeesett anya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.