Rohamszerűen döntik magukba a piát a tinik

A lányok sokkal jobban beisznak?

Megdöbbentő - jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú!

2011.12.30 16:55MTI

Rohamszerű ivászat miatt sokkal több tinédzser korú lány kerül kórházba Angliában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása.

A minisztériumi összesítés szerint az elmúlt évben havonta átlagosan 550 lánynak volt szüksége kórházi kezelésre a túlzott alkoholfogyasztás miatt, míg a fiúknál ez a szám 450 volt.

Az adatok azt mutatják, hogy 2010 elejétől 2400-zal több lányt kezeltek kórházban alkohollal összefüggő probléma miatt, mint fiút.

Az idei év első nyolc hónapjában 8 ezer gyereknek volt szüksége az alkoholfogyasztás miatt kórházi ellátásra.

Az aggodalomra okot adó adatok miatt David Cameron miniszterelnök azt szeretné elérni, hogy egy egységnyi alkohol ára legalább 40-50 penny (149-185 forint) legyen az élelmiszerüzletekben, hogy csökkentsék a kamaszok olcsó alkoholhoz való hozzáférését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.