Vegyük észre, ha baj van a kapcsolattal

A 4 igazi ok - miért szeret ki a férfiból a nő?

Amit mindig tudni akartunk. Nem azért szeret ki egy férfiból a nő, mert egy "utolsó szemétláda", és nem is azért, mert a "szerelem elmúlik egy idő után"...De akkor miért?

2011.12.19 18:55ma.hu

"Nem szeretlek már..." - a mondat, ami szíven üti a pasit. Különösen, ha abban a tudatban él, hogy párkapcsolata sziklaszilárd és jól működik. A férfi kétségbeesik. Hogyan történhetett meg mindez? Miért szeretett ki belőlem? Meg tudtam volna ezt valamilyen módon előzni?

Jobb talán, ha előrebocsátjuk, hogy a "kiszeretés" nem egyik napról a másikra történik. Egy folyamat, amelynek az elején a nő még reménykedik, vár, hátha javul a helyzet. Később aztán feladja. De miért? Íme a lehetséges válaszok.

1. Azért szeret ki a pasiból, mert unatkozik

Az egyik legfőbb ok ez. Egy hosszútávú kapcsolatban könnyen bele lehet csúszni abba, hogy az ember rutinszerűen éli mindennapjait és megszokottnak tekinti kapcsolatát is, mint biztos hátteret. Ezért aztán túl sok újdonság nem történik benne.

A megszokás megnyugtató lehet - ahogyan az is, hogy tudjuk, valaki vár otthon. De unalmassá válhat a dolog egy idő után - a nő szeretné visszakapni az első időkben tapasztaltakat, a romantikát, az izgalmat. Ha nem állítjuk vissza a dolgokat, nem is törekszünk rá, megállíthatatlanul sodródni kezdünk a lejtőn lefelé.

Megoldás lehet, ha a szükre mindennapokba némi meglepetést, spontaneitást csempészünk. Ne legyen mindig minden ugyanolyan! Lepjük meg a nőt egy vacsorával, egy mozival, csináljunk merőben mást, mint amit megszoktunk. A váratlan, izgalmas szexről nem is beszélve...

2. A nő azért szeret ki a pasiból, mert az elhanyagolta őt


Talán a férfi úgy gondolja, mindent megtett, hogy a nő megbecsülve és szeretve érezze magát, de ő ezt egészen máshogy gondolja. Sajnos a hölgyek általában felveszik azt a szokást, hogy ha valami bántja őket, duzzognak és nem beszélnek. Pedig a férfi a szóból ért.

A helyzet infantilis és nem visz előre, ezért érdemesebb már az elején tisztázni, hogy ha valami bánt bennünket, azt beszéljük meg egymással, elkerülendő a későbbi félreértéseket és problémákat.

3. Nem szereti már a pasit, mert találkozott valaki mással

Olykor nehéz rájönni, miért akar kilépni a kapcsolatból a nő, de ez egy tiszta helyzet. Aki boldog a párkapcsolatában, az nem néz más férfi után, de sajnos megtörténik, hogy néha a legváratlanabb módon csap le a szerelem.

Itt a legtöbb esetben már nincs segítség - ha a nő szemmel láthatóan túl van már rajtunk, hagyni kell őt elmenni. Amennyiben viszont úgy érezzük, hogy még menthető a kapcsolat, tartsunk szünetet és meglátjuk.

4. A nő azért szeret ki a pasiból, mert megváltozott

Mindannyian változunk az idők során. Megesik, hogy a személyre, akit évekkel ezelőtt teljesen hozzánk hasonlónak véltünk, rá sem ismerünk már.

Annak oka, hogy a nő kiszeret a férfiból, lehetnek a megváltozott igények. Más dolgok fontosak már a számára, mások a céljai. De ez ugyanúgy vonatkozhat a pasira is.

A bosszantó, évek során már tűrhetetlenné váló szokások is komoly szakító indokok szoktak lenni. Ha valaki negatív irányban változik, egy idő után a párja nem bírja tovább. Ő nem ebbe a személybe szeretett bele annak idején - és igaza is van.

Ha van remény a kapcsolatot helyrehozni, komolyan le kell ülni beszélni arról, ki mit vár a másiktól és ettől a kapcsolattól. Extrém esetben párterápián sem árt részt venni. De valóban csak akkor, ha meg akarjuk menteni a kapcsolatot...

Amennyiben semmi sem változik, hagyni kell a nőt elmenni. Ugye nem akarunk olyasvalakivel együtt élni, aki már nem akar velünk lenni?

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.