Narancslét, rágót és hangot elő!

Elééég! - Hogyan stresszmentesítsünk pár percben, egyszerűen?

Úgy érezzük, nincs semmi, ami napközben, a munkahelyen egy kicsit feldobna minket? A megterhelés, a stressz csak nő és nő. Ne hagyjuk, hogy legyűrjön, néhány apró trükkel kikerülhetjük.

2011.11.09 08:15ma.hu

Nagyon sok embert érint a probléma. Miközben egy részük munka nélkül szenved és stresszeli magát, másik részük igencsak túl van terhelve, és úgy érzi, sosem ér a feladatai végére.

Hogyan dobjuk fel magunkat? Hiszen az nem járja, hogy vég nélkül hajtsunk és végig frissek maradjunk. Sokszor tanácsolhatták már nekünk, hogy keljünk fel, járjunk egy kicsit - ez valóban sokat segíthet.

Ám valószínű, hogy a dolgozók egy része nem fogadja meg, mert úgy érzi, nem ér rá, vagy nincs módja akár ebédszünetre is kimenni.

Íme néhány extra gyors módszer, amellyel pár perc alatt kissé felfrissülhetünk. Nem mindegyik való irodába, de legtöbbje igen.

- Vegyünk ki csak egy fontos dolgot a tennivalók listájáról. Térjünk például vissza egy régen halogatott e-mail elintézésére vagy a hangüzeneteink meghallgatását. Felszabadultabbnak érezzük majd magunkat.

- Igyunk egy pohár frissen facsart narancslét, vagy együnk egy kis epret, fogyasszunk grapefruit lét. A C-vitamin segít a stresszhormon-szintek, így a kortizol szintjének csökkentésében.

- Énekeljünk! Ez persze attól is függ, milyen környezetben vagyunk. De ha erre van mód, akár a munkatársakkal együtt is bolondozhatunk kicsit. Az éneklés szintén stresszcsökkentő hatású, ugyanakkor javítja a légzésünket és a testtartást.

- Rágózzunk! Segít a stressz oldásában, és kutatók szerint azért is jó, hogy ne lankadjon a figyelmünk.

- Szexeljünk -
persze, nem az irodában...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.