Humoros fickó több van, mint ugyanilyen nő

Nagyítóval kell keresni a vicces nőket?

Ritkaság a humoros nő? Elég nagy baj lenne. Márpedig úgy tűnik, így van. Jóval egyszerűbb rálelni egy vicces, jó kedélyű pasira, mint egy ugyanilyen hölgyre.

2011.11.03 18:55ma.hu

Egy humoros pasit találni sokkal könnyebb, mint egy vicces nőt - állapította meg egy mexikói tanulmány. Eszerint olyan hölgybe botlani, mint például Tina Fey, Kristen Wiig, vagy Jane Linch, ritkaságnak számít, és örüljön, akivel megtörténik.

Ennek oka, hogy a nők általában nem annyira humorosak, mint a férfiak. Úgy tűnik, nem viccelnek a mexikói kutatók, amikor azt állítják, a humor "képessége" magasabb a férfiaknál, mint a nőknél.

A teszt során 200 férfit és 200 nőt vizsgáltak: rajzfilm-szerű versenyt rendeztek nekik, 10 perc alatt annyi vicces feliratot kellett készíteniük, amennyit csak tudtak, amennyi csak eszükbe jutott. Majd a "zsűri" névtelenül osztályozta azokat. A férfiak teljesítettek jobban.

A nők védelmében azonban fel lehet hozni több dolgot - több tényező is szerepet játszik ugyanis a viselkedésükben.

Társadalmunkban a nőknél nem "feltétel", hogy humorosak legyenek - nem az a felfogás, hogy a nőknek fantasztikus humorral kell rendelkezniük. Ez nem olyan fontos, mint a férfiak esetében, már csak ha a párkeresést nézzük is.

Talán ezért is egyszerűbb kifogni egy humoros fickót, mint egy hasonló nőt.

Ám az is lehetséges magyarázat, hogy maga a társadalom fogadja el jobban a férfiaktól a poénkodást, mint a nőktől. El lehet gondolkodni rajta, mi az igazság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.