A párok ezt is beveszik a szexbe?

Az anális az új orális?

Egykor tabu volt - ma azonban egyre több páros vállalkozik az anális szexre. Vajon bevett gyakorlat lett belőle? Vagy van, aki csak rámondja, hogy próbálta?

2011.10.12 18:55ma.hu

A párok közül egyre többen próbálják ki legalább egyszer, milyen az anális szex.

Egy, a The Journal of Sexual Medicine-ben közzétett tanulmány szerint előző évben ötből egy, 20 és 39 év közötti nőnek volt része anális szexben, 46 százalékuk pedig legalább egyszer kipróbálta, az 1992-es felmérésben kapott 33 százalékkal szemben.

Régebben tabunak számított, manapság azonban úgy tűnik, az anális szex népszerű kezd lenni. De vajon valóban több nő folytat anális szexet manapság, vagy úgy érzik jónak, ha rámondják, hogy igen?

Debby Herbenick PhD szerint a férfiak és a nők az idők folyamán sokszor élvezték az anális szexet, ezért nemigen érthető, miért emelkedett meg most hirtelen a szex ezen formáját is kipróbálók száma.

Valószínűleg az internet is szerepet játszik benne. Manapság az emberek anonim módon szörfölhetnek a világhálón, és tudhatják meg a szexel kapcsolatos kérdéseikre is a választ, tehát utánanézhetnek könnyebben, mit hogyan kell jól csinálni.

Még anális szex-játékokat is lehet rendelni online, és az erre a szexre koncentráló pornófilmeket is nyugodtan megnézhetik otthon - tette hozzá a szakember.

Úgy tűnik, aki már próbálta és megkedvelte, olykor beiktatja a szexbe, de nem állandó jelleggel. Számára már nem számít szenzációnak, és olyasmi, mint az orális szex.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.