Az anális szex öröme és bánata

Hibák melyeket az anális közösülés során elkövethetünk

Az anális szexel kapcsolatos vélemények nagyon megoszlottak a férfiak és nők körében. A férfiak nagy többsége rajong érte, míg a nők vagy szeretik, vagy utálják. Vajon miért?

2009.06.29 12:05ma.hu

Az anális szex még mindig komoly tabunak számít még a működő párkapcsolatokban is. A nők többsége vagy nem meri kipróbálni, vagy már kipróbálta, de komoly fájdalommal járt és ezért nem is kíván többet próbálkozni ebben a témakörben. Nagyon kevés olyan nő van, aki már kipróbálta és élvezte a dolgot, azaz nem járt fájdalommal. Ennek az oka, hogy a párok rendszerint nem készítik fel kellőképpen a terepet az anális szexre vagy nem tájékozódnak előtte megfelelően arról, hogy miként is kell próbálkozni ezen a kényes helyen. 

Alapvető hibák, melyeket az anális közösülés során lehet követni

Túl száraz: Az anális szex egyik legnagyobb hibája, ha nincs megfelelő előjáték az anális közösüléshez. A hátulról való behatolásnak az előkészítési folyamata lényegesen különbözik a jól megszokott előjátéktól. Az első és legfontosabb információ, hogy bármilyen előjátékot is alkalmazunk a végbélnyílás soha nem tud benedvesedni, így mindig szükség van valamilyen síkosítóra. A vagina váladékot termel az előjáték során, de ez a nedvesség soha nem elég ahhoz, hogy a hátsó behatolás fájdalommentes legyen. 

Túl gyors: A hátsó behatolás másik alapvető hibája, hogy túl gyorsan és túl nagy falatot akarunk. A végbélnyílás működését illik ismerni mielőtt bárki belevág az anális szex örömeibe, vagy fájdalmaiba. Két, záróizomnak nevezett izomgyűrű található a végbél nyílásánál, ezek működése egymástól független és fél centire bedugva az ujjad tudod érzékelni mindkettőt. A külső záróizmot a központi idegrendszer irányítja, akárcsak a kéz izmait. Bármikor képesek vagyunk ennek a záróizomnak a megfeszítésére vagy ellazítására, csupán az akaratunkon múlik. A belső záróizom már egészen másképp működik. Ezt a vegetatív idegrendszerünk irányítja, amely például olyan fontos funkciókért felelős, mint a szívműködés.
 
Így amikor análisan akarunk közösülni kötelező apró dologgal kezdeni, például ujjal, vagy valamilyen segédeszközzel, hogy ne legyen ismeretlen és gyors az érzés a végbélben. Az ujjal való tágítás esetében egy ujjról fokozatosan lehet kettőre váltani, majd ezután lehet próbálkozni a pénisszel való behatolással. Mindenesetre fontos újra síkosítani a különböző fokozatok között. Minden esetben, amikor fájdalommal jár a próbálkozás fújjatok visszavonulót és próbáljátok később. A végső állomás akár több heti próbálkozást is igénybe vehet.

Miért érdemes próbálkozni?

Teljesen természetesen vetődik fel a kérdés, hogy miért érdemes próbálkozni és vesződni ennyit az anális szexen. Az egyszerű válasz pedig az, hogy azért, mert ha egyszer sikerül megtapasztalni az anális szex segítségével átélt orgazmust, utána semmi mást nem fogsz akarni. A hátulról okozott orgazmus olyan dimenzióját nyithatja meg előtted, amiről korábban álmodni sem mertél, annak ellenére, hogy az odáig vezető út igazán rögös. A másik ok amiért megéri végigjárni az utat, hogy partnerednek is olyan örömet okozol, amit nem nagyon képzeltél eddig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.