Az előzetesben lévő férfiak büntetett előéletűek

Letartóztatták a szabolcsi emberkereskedőket

Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivője közölte: előzetes letartóztatásba helyezte az emberkereskedelemmel gyanúsított bökönyi és szigethalmi csoport két tagját pénteken a Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája.

2011.04.29 16:51MTI

A végzés szerint a letartóztatásba helyezett két bökönyi férfi - még szökésben lévő harmadik társukkal - 200 ezer forintért adott el egy nőt egy szigethalmi házaspárnak, hogy Budapesten prostituáltként foglalkoztassák.     A szigethalmi házaspár férfi tagja - a rendőrség csütörtöki közlése szerint - pszichés állapota miatt kórházi kezelés alatt áll, míg társa, mivel kisgyermekeket nevel, szabadlábon védekezhet az ügyben.     Az előzetes letartóztatásba helyezett bökönyi férfiak büntetett előéletűek, s az emberkereskedelmi bűntettet próbára bocsátásuk időtartama alatt követték el.
   
A bíróság a letartóztatást a bűncselekmény tárgyi súlyával, törvényi fenyegetettségének mértékével indokolta, továbbá azzal, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén az eljárást megnehezíthetnék.     A határozat ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.