"Műveltségi cenzust" vezetnének be

Jobbik: a kormány vonja vissza a gyermekek után járó extra szavazat ötletét

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a halogató taktikával, "azonnal álljon ki és nyilvánosan vonják vissza a gyermekek után járó extra szavazatról szóló javaslatot".

2011.02.18 11:21MTI

Az ellenzéki országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a javaslat szerintük "elképesztő, elfogadhatatlan és dilettáns."

A Jobbik szerint a kormány ezzel az ötlettel csak azt bizonyítja, hogy "folytatni akarja a cigány etnobizniszt," vagyis a roma szavazatok megvásárlását, ami "a 2010-es választási győzelmük mértékét is jelentősen befolyásolta" - fogalmazott Lenhardt Balázs.

Az ellenzéki politikus leszögezte: pártja szerint nem elképzelhetetlen a választójogi törvény módosítása, azonban a Jobbik inkább "műveltségi cenzust" vezetne be, vagyis csak az szavazhatna, aki legalább nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.