Koncertek, sport- és kézműves foglalkozások!

Minden a gyerekekről szól a hét végén!

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen immár 19. alkalommal tartja meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben. A Vajdahunyad várától a Királydombig elterülő részen a többi között koncertek, sport- és kézműves foglalkozások várják a fiatalabb korosztályt.

2009.05.30 08:41MTI

Az Ability Parkban játékos formában mutatják be a fogyatékkal élők mindennapjait. A Biztonságos Internet Sátor a biztonságosabb internet használat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékoknak, vetélkedőknek ad teret.

A Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpont sátrában az érmékről, bankjegyekről, pénzverésről tudhat meg többet a látogató. A Nemzetek Utcáján az érdeklődők az Európán kívüli kultúrákkal, népi hagyományokkal találkozhatnak: arab népviseletek és indiai hangszerek bemutatója mellett origamizás is várja a publikumot. A Magyar Lovasterápia Szövetség szervezésében lovasterápia-bemutató is színesíti a programokat, s a közönség a különféle lovassportokat is megismerheti. A sportszigeten búvárbemutató merülési lehetőséggel, falmászás, kajak-kenu, íjászat, minigolf, sportlövészet, tenisz, tollaslabda és vívás szórakoztatja az izgő-mozgó népet.

A Mezőgazdasági Múzeumban rendezik meg a Kaland-Vár játékkiállítást és -vásárt, amelyen a gyerekek ki is próbálhatják a játékszereket. A programok között rajzfilmvetítés, a Kőbéka zenekar koncertje és a Gabalyda Bábszínház előadása is szerepel. Szombat délután a Szociális és Munkaügyi Minisztérium az ország összes megyéjéből 6200 hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő gyereket lát vendégül a dr. Bubó című musical előadásán, a Puskás Ferenc Stadion Szoborparkjában. A résztvevő gyerekeket az előadás előtt különféle szórakoztató programokon várják a Stadion Nyár évadnyitó rendezvényén.

Lesz családi sakkszimultán, mini tájfutóverseny, bokszsuli-bemutató, csocsóbajnokság, zenei vetélkedő. A gyerekek mellett az állatok lesznek a főszereplői a Rex Kutyaotthon Alapítvány gyermeknapi rendezvényének is. Az állatsziget folyamatosan bővül új jövevényekkel: a kecskéken, bárányokon kívül legutóbb két csüngőhasú kismalaccal és egy jámbor szamárral gyarapodott. A rendezvényen csincsillák, nyulak és vadászgörények is fogadják a kicsiket.

A sok érdekes "állati" programmal a szervezők az állatok tiszteletének fontosságát szeretnék a gyerekek fejében elültetni. A Nemzetközi Gyermeknapot 1950 óta ünnepli a világ a Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség 1949. novemberben elfogadott határozata alapján. Magyarországon hagyományosan május utolsó vasárnapján rendeznek gyermeknapi programokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.