Nem lehet elérni, hogy több legyen a nem szavazat

Drámai MSZP-s beismerés: a népszavazást nem lehet megnyerni

Juhász Ferenc az MSZP elnökhelyettese ma azt nyilatkozta: pártja nem tudja megnyerni a március 9-ei népszavazást. Hozzátette: nem lehet elérni, hogy több legyen a nem szavazat, mint az igen.

2008.01.31 11:54ma.hu

Az InfoRádió Aréna című műsorában Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese meglepő nyíltsággal beszélt a népszavazás várható eredményéről. Pártja tisztában van azzal, hogy március 9-én nem fog győzni, mint állította, nem lehet elérni, hogy több legyen a nem szavazat, mint az igen.

A kormánypárti politikus szerint, annak, ha az igenek többségben lesznek, az lesz az oka, hogy az emberek nem akarnak fizetni olyan dologért, amit ingyen is megkaphatnak. Ha a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a tandíj eltörléséről szóló referendumon eredményes lesz a népszavazás, ők akkor sem érzik magukat vesztesnek majd – nyilatkozta Juhász Ferenc.

A kormánynak abban az esetben kell visszavonnia az intézkedéseket, amennyiben bármely kérdésben az összes választó egynegyede igennel szavaz. Ellenkező esetben csak finomításokra lesz szükség.

Juhász Ferenc korábban azt nyilatkozta, hogy a szocialista pártnak a népszavazással az a célja, hogy megakadályozza a Fidesznek az egészségügyi és az oktatási reform egy-egy elemének szétzilálására irányuló szándékát, akaratát. Cél, hogy a Fidesz ne nyerjen.

A nem szavazatok többségbe kerülésére ebben a pillanatban nincs esély, arra viszont igenis van, hogy az igenek számát jelentősen csökkentsük és megakadályozzuk kétmillió igen szavazat megjelenését - fogalmazott az MSZP elnökhelyettese. Hozzátette: ha az utóbbi sikerül, akkor pártja kampánya sikeresnek lesz mondható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.