Voks 2024

Voks 24 - MKKP: több mint 100 ezer voksot kaptunk az EP-választáson

Az MKKP nem érte el az Európai Parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, 4 százalék alatt teljesített.

2024.06.10 10:30MTI

Nagyon köszönjük azt a 100 ezer vagy még annál is több szavazatot, amit a Kutyapárt az európai parlamenti választáson kapott. Ez sokkal több annál, mint amit 2022-ben a parlamenti választáson elértünk - mondta Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) európai parlamenti választási listavezetője hétfőre virradó éjjel az ellenzéki párt eredményváróján, a budapesti Gödör Klubban.

Az MKKP nem érte el az Európai Parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, 4 százalék alatt teljesített.

"Ez egy igazi közösségi kampány volt, a Kutyapártra azért szavaznak, mert szeretik, mert hiteles. A Kutyapárt békepárti párt" - hangsúlyozta Le Marietta.

Az MKKP EP-listáján második helyen szereplő Törley Katalin úgy fogalmazott, hogy szerinte győztek.

"Olyan zajban tudtunk egy olyan kampányt végigtolni hónapokon keresztül, amelyre még nem volt példa Magyarországon. Mindennek ellenére sikerült olyan európai értékekről, szolidaritásról, demokráciáról, és főleg az oktatásról folyamatosan beszélni, és valamennyire hallatni a hangunkat, ami igazán fontos" - értékelt Törley Katalin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.