Szavazás

Voks 24 - Vitézy Dávid: az első győzelem megvan, vasárnap jön a második

Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul vette.

2024.06.07 08:55MTI

Az első győzelem megvan, vasárnap jön a második - reagált az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület közös főpolgármester-jelöltje Facebook-oldalán pénteken arra, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje visszalépett a javára.

Vitézy Dávid azt írta, amikor a főpolgármesteri kampányát elkezdte, tudta, hogy egyszerre kell legyőzni a kormány "Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító" Budapest-politikáját, és a Városháza Karácsony Gergely "országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését".

Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszi - közölte Vitézy Dávid, aki szerint a bejelentés "a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása". A vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak - értékelt Vitézy Dávid. Úgy véli, nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó ő maga.

Leszögezte ugyanakkor, hogy főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val, ügyek és a programja mentén teremtenek többséget a Fővárosi Közgyűlésben. Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese, "bukott pártkáderek helyett" szakemberekkel fogják vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. "Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre" - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.