Közlekedés-főváros

BKM: 128 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a fővárosi tavaszi nagytakarításon

Április 21-én többek között kitakarították az Etele, a Flórián és a Lehel teret, Kőbánya két fő közlekedési csomópontját és számos további helyszínt.

2024.05.08 11:01MTI

Mintegy 128 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Budapesti Közművek FKF köztisztasági divíziójának munkatársai - más fővárosi közszolgáltató cégekkel és önkéntesekkel együtt április 21-én és 28-án a főváros kiemelt forgalmú közterületein és a 4-es 6-os villamos - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A két vasárnapon - Magyarország uniós csatlakozásának 20. évfordulójára készülve - a köztisztasági divízió ezer munkavállalója és 200 célgépe takarított civil szervezetekkel együttműködve - írták, hozzátéve, hogy a Főkert koordinálásában tisztább lett a Gellérthegy és a Népliget.

A közlemény szerint április 21-én többek között kitakarították az Etele, a Flórián és a Lehel teret, Kőbánya két fő közlekedési csomópontját és számos további helyszínt - tudatták.

Április 28-án Újbuda Központtól és a Móricz Zsigmond körtérről indulva a 4-es 6-os villamos teljes vonalát egészen a Széll Kálmán térig takarították végig. Az érintett utak, aluljárók, terek és a főváros kezelésébe tartozó járdák seprését, mosását, a hulladékgyűjtők ürítését, valamint a terület graffitimentesítését is elvégezték.

A program több fővárosi zöldterületre is kiterjedt, ahol a kezdeményezéshez csatlakozva civil szervezetek, oktatási intézmények és felelős munkavállalók gyűjtöttek szemetet többek között a Gellérthegyen, a Népligetben, a Szentmihályi út erdős területén - írták.

A kezdeményezéshez csatlakozó több száz önkéntes több mint 400 zsák eldobált szemetet szedett össze a budapesti zöldterületekről - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.