Közigazgatás

Navracsics Tibor: az állam nem uralkodik, hanem szolgálja a polgárokat

A helyi a kormányablak kétszázezredik ügyfelét köszöntötte a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Kisbéren.

2024.03.27 08:05MTI

A kormányablakok rendszere annak a gondolatnak a jegyében jött létre, hogy az állam nem uralkodik, hanem szolgálja a polgárokat és ezt a missziót országszerte sikerült teljesíteni - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Kisbéren, ahol a helyi a kormányablak kétszázezredik ügyfelét köszöntötte.

Navracsics Tibor hozzátette a rendszer 13 éve kezdett kiépülni az országban és a visszajelzések szerint az ügyintéző polgárok elégedettségével találkozott.

"Ugyanakkor az idei év egy új korszakot is jelent számunkra, hiszen a digitális állampolgárság program elindulásával maga a közigazgatás is egy új fázisba lép" - mondta a miniszter.

Navracsics Tibor szerint sokak számára nyílik majd lehetőség arra, hogy sokkal egyszerűbben online úton intézzék az ügyeiket, gyakorlatilag egy mobiltelefonnal a kézben, az arra letöltött alkalmazás segítségével.

A miniszter leszögezte, mindez a fejlődés nem értékeli le a kormányablakok szerepét, mivel számosan maradnak még azok, akik ragaszkodnak a személyes találkozáshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.