Erőszak

DK: a pedofília segítését is európai bűncselekménnyé kell minősíteni

Szeretnék elérni, hogy a pedofil bűncselekmények segítőit ugyanolyan szigorúan büntessék, mint az elkövetőket.

2024.02.06 06:25MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy a pedofília mellett annak segítését is minősítsék európai bűncselekménnyé - jelentette be pénteki, online sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) képviselője.

Dobrev Klára hangsúlyozta, szeretnék elérni, hogy a pedofil bűncselekmények segítőit ugyanolyan szigorúan büntessék, mint az elkövetőket. Erős védelemmel kell garantálni, hogy soha többé, egyetlen európai országban se fordulhasson elő, hogy gyerekeket szexuálisan bántalmazó elkövetők szabadlábra kerüljenek, és meg kell akadályozni, hogy ezek az emberek újra gyerekek közé mehessenek dolgozni - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.