Kormány

Vonatbaleset Sápnál - Lázár János: első az emberélet, második a felelősség kérdése

Súlyos vonatszerencsétlenség történt Sáp és Báránd állomások között, egy magánvasút tehervonata belerohant az ott közlekedő személyvonatba.

2023.11.15 12:04MTI

Első az emberélet, második a felelősség kérdése - írta az építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán azzal összefüggésben, hogy szerda hajnalban egy tehervonat egy várakozó személyvonatba rohant a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomáson. Lázár János szerint valószínűsíthető, hogy a balesetet nem műszaki probléma okozta.

Lázár János közölte, hogy súlyos vonatszerencsétlenség történt Sáp és Báránd állomások között, egy magánvasút tehervonata belerohant az ott közlekedő személyvonatba.

"Négy utas és egy jegyvizsgáló könnyebb, a mozdonyvezetőnk azonban súlyos sérüléseket szenvedett" - fogalmazott. Hozzátette, hogy a mozdonyvezetőt a katasztrófavédelem munkatársainak több órás küzdelme után sikerült kiszabadítani a roncsokból, majd mentőhelikopter vitte a debreceni kórházba.

A vasúttársaság és a rendőrség szakemberei vizsgálják a baleset körülményeit, az első eredmények alapján az valószínűsíthető, hogy a szerencsétlenséget nem műszaki probléma okozta - írta a miniszter, aki gyors gyógyulást és teljes felépülést kívánt minden sérültnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.