Beruházás

Megkezdődött a Szolnokot és térségét érintő szennyvízberuházás előkészítése

A Szolnok központú szennyvízelvezetési agglomeráció tizennégy település közigazgatási területét foglalja magába.

2023.03.19 06:43MTI

Megkezdődött a Szolnokot és térségét érintő szennyvízberuházás előkészítése, a fejlesztésre mintegy 1,97 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a város önkormányzata a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán - közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Szolnok központú szennyvízelvezetési agglomeráció tizennégy település közigazgatási területét foglalja magába.

A települések közös célja, hogy a projekttel fejlesszék a csatornázást, a szennyvíztisztítást, az iszapkezelést és -hasznosítást, a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátását. További cél a szennyvízelvezetés és -tisztítás fejlesztése, az ivóvízminőség javítása és a víztakarékosság - írták.

A projekt az idén november 30-ig valósul meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.