Munkaerőpiac

Jobbik: ne hozzon be szervezetten külföldi munkaerőt a kormány, támogassa inkább a szülőföldön boldogulást!

Egyszerűsített engedélyeztetési eljárásban tölthetnek fel velük egy-egy ágazatot.

2022.06.27 18:40MTI

Szervezetten hoz be munkaerőt a kormány olyan állásokra, amelyeket magyarokkal is betölthetnének - mondta hétfői online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője, aki szerint ezt a folyamatot le kell állítani, a kényszerűségből külföldre költözött magyarokat haza kell csábítani, a dolgozni akaró, de állást nem találó magyarokat pedig ingyenes átképzésekkel szükséges támogatni.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: kormányrendelet teszi lehetővé, hogy a Fülöp-szigetekről, Indonéziából vagy Vietnámból százezres nagyságrendben hozzanak be dolgozókat, mégpedig olyan "baráti munkaerő-kölcsönzőkön" keresztül, amelyek a multinacionális nagyvállalatok által közölt igényadatok alapján, egyszerűsített engedélyeztetési eljárásban tölthetnek fel velük egy-egy ágazatot.

Óriás a baj, ha Magyarország kormánya így képzeli el az ország jövőjét: az alacsony béreket helyben hagyja, a rugalmas munkaügyi feltételeket úgyszintén, ezenközben idehozza a magyar dolgozók nyakára a harmadik világ munkaerő-többletét, ahelyett, hogy végiggondolná, hogyan lehet saját erőforrásból boldogulni - fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.