Áder felfüggesztette a mentelmi jogát

Mozgássérült-igazolvánnyal parkoló bíróra csaptak le a belvárosban

Civil ruhás rendőrök érték tetten.

2018.08.30 12:43ma.hu

Valaki más mozgássérült-igazolványával parkolt le egy bíró Budapest belvárosában még május 15-én - írja a Blikk. A műszerfalon elhelyezte a parkolási engedélyt, ám mivel mozgássérült személyt nem szállított, ennek használatára nem volt jogosult. A lap szerint egy arra járó civil ruhás rendőr szúrta ki a szabálytalan parkolást, majd a bírót intézkedés alá vonták.

A bíró a helyszínen elismerte, hogy jogosulatlanul használta az igazolványt, és az intézkedő rendőröknek átadta azt. Áder János köztársasági elnök a bíró mentelmi jogát a büntetőeljárás lefolytatása érdekében felfüggesztette.

A Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a bírót, aki a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését beismerte - tudta meg az MTI.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.