Bekapcsolva hagyott mikrofon

A szolnoki polgármester elnézést kért szavaiért

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP), Szolnok polgármestere elnézést kért az önkormányzat októberi közgyűlésén elhamgzottak miatt.

2016.11.11 21:17MTI

Csütörtöki sajtóhírek szerint a polgármester trágár szavakat használt, miután idős nők egy új parkoló ellen tiltakoztak.

Szalay Ferenc közleményében úgy fogalmazott, egy kollégájával folytatott magánbeszélgetésen olyan szavakat használt, amelyek "nem voltak helyénvalóak".

A szavak kiváltó oka egy magántermészetű hír volt, amely mélyen sértette őt és családját - tette hozzá, megjegyezve: a hírtől feszültté vált, ebben a helyzetben mondta ki a közgyűlésnek nem szánt trágár mondatot.


A polgármester azt írta, szeretne elnézést kérni mindenkitől, akit megsértett; sajnálja, ha szavaival bárkit megbántott.

"Aki ismer engem, az pontosan tudja, számomra mennyire fontosak az idősek, mennyire sokat adok véleményükre és tanácsaikra" - hangsúlyozta Szalay Ferenc, hozzáfűzve: hisz abban, hogy az önkormányzattal és a szolnoki nyugdíjasklubokkal, az idősügyi tanáccsal szoros együttműködésben végzett munkát - amelyet két idősbarát önkormányzat cím minősít - nem befolyásolják sem az általa "helytelenül elmondott szavak", sem pedig az emiatt indított "nemtelen politikai támadások".

A szolnoki polgármester sértő megjegyzését csütörtökön és pénteken a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az Együtt is bírálta közleményben, a Demokratikus Koalíció pedig sajtótájékoztatót hirdetett az ügyben. Az ellenzéki pártok közül több Szalay Ferenc lemondását követelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.