Pénzügyi vagy elvi akadály?

Nem vonják be az érintetteket a 4-es metró akadálymentesítésébe

A 4-es metró teljes akadálymentesítését ígérte a városvezetés, ám a megvalósításba az érintetteket nem vonják be: a mozgáskorlátozottak február óta várják, hogy újra szóba álljanak velük, és végre aláírják az együttműködési megállapodást.

2008.11.10 09:48Magyar Hírlap

"Úgy néz ki, megint elfeledkeznek rólunk, ahogy a 2-es metró felújítása során is történt. Akadálymentesítést ígértek az állomásokra, de egyet sem látunk üzemelni" - mondta el a lap megkeresésére Szőllősiné Földesi Erzsébet, a Mozgáskorlátozottak Budapesti Egyesületének (MBE) elnöke. Mint felidézte: a városvezetés februárban bejelentette együttműködésüket a 4-es metró akadálymentesítéséért, ezután azonban semmi sem történt.

Megállapodástervezetet készítettek elő, ám azt azóta sem írták alá, s a beruházó DBR Projekt Igazgatóság ezt "nem tartotta fontosnak" a mozgáskorlátozottak többszöri megkeresése ellenére sem - olvasható a lapban. "Hogy ennek pénzügyi vagy elvi akadálya van, máig tisztázatlan számunkra" - jelentette ki az elnök a Magyar Hírlapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.