Természetvédelem

Horrorlátvány a mexikói tengerparton

Többtucatnyi tengeri állat tetemét találták a parton és a part menti vizekben vadőrök Mexikó nyugati részén.

2015.10.16 14:28MTI

A Kaliforniai-öbölben lévő Altamura-szigeten 21 delfin, tizenegy teknős és négy oroszlánfóka teteme sodródott partra - közölte a mexikói környezetvédelmi államügyészség.

A szakértők vizsgálják, mi okozta halálukat. Ehhez megállapítják korukat, méretüket és egészségügyi állapotukat. Emellett kiértékelik az utóbbi napok klímaadatait, hogy azokból is a pusztulás okára vonatkozó következtetéseket vonhassanak le. Lehetőség szerint fel is boncolják az állatokat.

A Kaliforniai-öböl biológiailag a világ egyik legváltozatosabb régiója. A 244 szigetből álló természetvédelmi terület az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, a tengeri emlősök 39 százalékának szolgál otthonául.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.