A kormányfő elfogadta a lemondásukat

Lemondott a közlekedési miniszter és a MÁV vezetője - megrázó képek a balesetről

A hétfői monorierdői vonatbaleset miatt lemondott Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint Kamarás Miklós, a MÁV Zrt. igazgatóságának elnöke; lemondásukat Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta.

Újabb megrázó képek a balesetről! képgaléria

2008.10.06 17:40MTI

A kormányszóvivő az MTI-vel közölte: Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója szintén felajánlotta lemondását, ezt azonban a miniszterelnök nem fogadta el. A kormányfő a lemondásokat sajtónyilatkozatban jelentette be hétfőn a Parlamentben, miután kifejezte együttérzését a kormány és saját nevében a Pilis és Monorierdő között bekövetkezett hétfői vonatszerencsétlenség áldozatai hozzátartozóinak és a sérülteknek. 

Négy ember meghalt, 27 pedig megsérült, amikor délelőtt a Pest megyei Monorierdőnél a Budapest felé közlekedő és lelassító InterCity vonatba az állomás előtt beleszaladt a szerelvényt követő személyvonat.

Miniszteri változások a Gyurcsány-kormányban

2007. április 4. - Lemondott Molnár Lajos egészségügyi miniszter, lemondását Gyurcsány Ferenc kormányfő április 6-i hatállyal elfogadta. Utóda április 23-án Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium addigi államtitkára lett a tárca élén. 

2007. május 7. - Fodor Gábort nevezték ki környezetvédelmi és vízügyi miniszternek, aki Persányi Miklóst váltotta a minisztérium élén. 

2007. június 1. - Takács Albertet nevezték ki igazságügyi és rendészeti miniszternek, aki Petrétei József utóda lett a tárca élén. 

2007. július 1. - A Miniszterelnöki Hivatal élén miniszterelnök-helyettesként Kiss Péter váltotta Szilvásy Györgyöt, aki azóta tárca nélküli miniszterként irányítja a polgári titkosszolgálatokat. A szociális és munkaügyi miniszter - Kiss Péter helyett - Lamperth Mónika addigi önkormányzati és területfejlesztési miniszter lett. Az ő helyére Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos került, aki továbbra is felügyelte a fejlesztéspolitikát. Tárca nélküli miniszter lett Draskovics Tibor, az Államreform Bizottság alelnöke, aki a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelt. 

2007. december 5. - Kákosy Csaba lett az új gazdasági és közlekedési miniszter, aki a posztjáról lemondott Kóka Jánost váltotta a minisztérium élén. 

2008. február 18. - Felmentették Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztert. 19-én utóda Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter lett. Draskovics Tibor tárca nélküli miniszteri posztja megszűnt. 

2008. április 30. - Horváth Ágnest felmentették egészségügyi miniszteri posztjáról, ezt követően felbomlott az MSZP-SZDSZ kormánykoalíció, távoztak a kabinetből az SZDSZ-es miniszterek: Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter és Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter. Május 5-én a kilépett SZDSZ-es miniszterek helyére kerültek: Szabó Pál gazdasági és közlekedési miniszter, Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Székely Tamás egészségügyi miniszter. Felmentették Lampert Mónika szociális és munkaügyi minisztert, az új szociális és munkaügyi miniszter Szűcs Erika lett. A tudománypolitikáért, a kutatás-fejlesztésért és a technológiai innovációért felelős tárca nélküli miniszter Molnár Károly lett. 

2008. május 15. - Felmentették Szabó Pál gazdasági és közlekedési, Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési minisztert. A Közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter Szabó Pál, a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter Bajnai Gordon és az önkormányzati miniszter Gyenesei István lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.