Emberek, zászlók mindenütt

Az Élet menete első résztvevői megérkeztek a Keletihez

A Keleti pályaudvar parkolójában óriás kivetítőket és nagyméretű színpadot állítottak. Az emberek kezében magyar nemzeti, izraeli, európai uniós és az Élet Menete Alapítvány logójával ellátott zászlókat lehet látni.

2014.04.27 17:41MTI
MTI/Illyés Tibor

A vonulás alatt a Szabad sajtó úttól a Kossuth Lajos utcán, az Astorián, a Rákóczi úton, a Blaha Lujza téren, a Baross téren át a Keleti pályaudvarig atrocitás sehol sem történt, senki nem provokálta vagy szidalmazta a vonulókat.

Az MTI tudósítói ugyanakkor azt tapasztalták, hogy a rendezvény helyszínein komoly rendőri jelenlét van, minden bekötő utcában rendőrök posztolnak, a menetet pedig rendőrségi autó vezette fel. A tudósítók beszámolója szerint több nagyméretű molinót is magukkal vittek a vonulók, ezek egy részén azt lehetett látni: "A történelem nem írható át", "Soha többet".

Egy óriás molinóra angolul és magyarul azt írták: "A múltról a jövőért, menetelés az életért."

Az Élet menete a Keleti pályaudvar parkolójába érkezik, ahol Simon Peresz, Izrael elnöke és Konrád György Kossuth-díjas író videoüzenetben mondja el gondolatait, továbbá beszédet tart Gordon Gábor, az Élet Menete Magyarország Alapítvány elnöke, Éli Rubinstein, a kanadai Élet menete szervezet nemzetközi igazgatója, Douglas Davidson, az Egyesült Államok külügyminisztériumának antiszemitizmus és holokauszt ügyekkel foglalkozó különmegbízott nagykövete, Jobst Bittner evangélikus lelkész, a háborús bűnösök leszármazottainak civil csoportja nevében, illetve Kardos Péter főrabbi.

A gyászimát Simon Farkas magyar származású ausztrál főkántor mondja el. A 600 tagú magyar delegáció ezután vonattal indul Auschwitzba. Az Élet menete felvonulását tizenkettedszer tartják meg Budapesten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.