Őssejtnek adott el vízhajtót

32 millió forintot csaltak ki egy haldokló asszonytól őssejt-terápia címén

A férfi volt barátnőjének édesanyját lebeszélte az orvosi ellátásról, és ő maga állított neki össze "őssejtes" kezelést, mely legtöbbször puszta vízhajtó tablettákból állt.

2013.11.05 09:57ma.hu

A Kecskeméti Járásbíróságon tárgyalják azt az ügyet, melynek vádirata sezrint L. Zsolt 32 millió forintot csalt ki volt barátnője édesanyjától, akit azzal hitegetett, hogy a tőle vásárolt őssejtkapszulák meggyógyítják a mellrákból. Az idős asszony már csak akkor kapott észbe, amikor állapota menthetetlenné vált - írja az atv.hu.

2009 májusában diagnosztizáltak mellárkot az idős asszonynál, aki egy ideig együttműködött az orvosaival, ám a régi családi ismerős, L. Zsolt hatására - aki korábban évekig a néhai sértett lányának volt a barátja - abbahagyta a kezeléseket.

Őssejt helyett vízhajtót adagolt

A vádlott elhitette vele, hogy olyan kapcsolatokkal rendelkezik, amely által hozzáférhet egy100 százalékos gyógyulást eredményező terápiához. Azt állította, hogy rendszeresen jár külföldre, és rengetek orvosi szaktekintéllyel áll kapcsolatban, így be tudja szerezni azokat a gyógyhatású készítményeket, amelyek alapját az újszülöttek köldökzsinór véréből kinyert őssejtek adják.

A férfi két éven keresztül küldött őssejt-kapszula helyett fokhagymatablettát, szójazselét, vízhajtót és C-vitamint, melyekért összesen 32 millió forintot csalt ki a már haldokló nénitől, aki ingatlanját is eladta a gyógyulás reményében, mert úgy tudta: 16 ezer csecsemő vére kellett a hatóanyaghoz. A kuruzsló még azt is elhitette a beteg asszonnyal, hogy szervezetét műholdon keresztül folyamatosan monitorozzák, így maximálisan jó kezekben van.

Gyilkosság is lehet a vád

A vádirat szerint amennyiben az asszony nem utasította volna el az orvosi kezelést, 64 -88 százalékos lett volna a túlélési esélye. Ehelyett azonban állapota rohamosan romlott, és 2011 júliusában elhunyt – írta az atv.hu. Az ügyet a család magánnyomozója derítette fel.

A Kecskeméti Járásbíróságon az év elején kezdődött a büntetőper, mely során a vádlottnak nem csak csalásért és kuruzslásért, hanem egyenesen emberölésért kell felelnie. Ellen másik két csalási per is folyamatban van, 2007 és 2011 között két barátjától 18, illetve 24 millió forintot csalt ki „hihetetlenül jó” befektetési ajánlatokkal.

L. Zsolt a kicsalt vagyonokat felélte, letartóztatásakor csupán egy 3-4 millió forintot érő Volkswagen gépkocsit találtak a nevén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.