Debreceni Törvényszék

Megkezdődött a féltékenységből gyilkoló püspökladányi fiatal ügyének tárgyalása

A Debreceni Törvényszéken hétfőn megkezdődött az első fokú büntetőpere annak a fiatalkorú vádlottnak, aki szerelemféltésből halálra késelt egy fiatalt tavaly októberben Püspökladányban.

2013.10.28 15:34MTI

Veszprémyné Szajkó Márta, az intézmény sajtótitkára elmondta: a férfit emberöléssel vádolják. Az első tárgyalási napon a vádlott vallomásában beismerte tettét, de azt állította, hogy nem akarta megölni a fiút.

Az akkor 17 éves vádlott és a 18 éves sértett egy lány miatt veszett össze, végül elhatározták, hogy megverekszenek a lányért. 2012. október 30-án a sértett a verekedésre megbeszélt időpont előtt több órával egy barátjával együtt ment a vádlott otthonához.

A vádlott egy kést magához véve távozott a házból. Verekedés közben a vádlott a hasán, a mellkasán és a hátán is megszúrta a sértettet. A vérző fiú megpróbált elmenekülni, de a vádlott utánament, és néhány száz méterrel távolabb meg egyszer halálosan megfenyegette.

A fiú ott halt meg rövid időn belül. A vádlott a kést otthon a padlásra dobta, és úgy döntött, hogy elmenekül, de Szolnokról visszafordult, és feladta magát a rendőrségen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.