Külföldi sajtó Magyarországról

Hitelesség: mit ír a Frankfurter Allgemeine Zeitung?

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a devizában eladósodottak megsegítését célzó újabb magyar kormányzati tervekkel kapcsolatban közölt cikket hétfőn.

2013.07.29 13:07MTI

Az Újabb teher fenyegeti Magyarország bankjait című cikkben a szerző, Michaela Seiser kiemelte: a budapesti kormány újabb segítséget tervez a devizahitel-adósoknak, amire "részvényeladással reagál" a vezető pénzintézet, az OTP elnök-vezérigazgatója, aki szerint "a kormány elűzi a bankokat az országból".

A FAZ szerzője úgy vélte: a Fidesz nyilvánvalóan még a következő választások előtt akar könnyíteni a devizaadósok helyzetén. Az érintett bankok azzal számolnak, hogy a tartozás egy újabb részének elengedése újabb nagy terhet jelenthet számukra - tette hozzá.

Csányi Sándor szerint az újabb mentőcsomag kockázatos, hatására tovább csökkenhet a hitelezés - írta a FAZ szerzője, aki szerint az OTP vezetője jelezte: a bankokat a pénzügyi tűrőképességük határára szorítják a rájuk helyezett terhek. Csányi elmondta, hogy a bankok menekülnek azokról a piacokról, ahol nem tudnak nyereséget elérni, Magyarország pedig jelenleg ilyen piac - írta a német konzervatív lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.