A befektetők bízalmáért

Kiszámítható gazdaságpolitikát ígért az MSZP

Kiszámítható gazdaságpolitikát ígért a befektetők bizalmának visszaszerzése érdekében a Magyar Szocialista Párt elnöke csütörtökön a fővárosban, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezvényén.

2013.06.27 15:13MTI

Mesterházy Attila kijelentette: ha az MSZP esélyt kap a választóktól 2014-ben, akkor a kormányzás első két évében arra fog öszpontosítani, hogy helyreállítsa a befektetői bizalmat. 

"Magyarország ma nincs rajta a befektetők radarján" - mondta, hozzátéve: újra kell indítani a magyar gazdaság motorját.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedéshez és a munkahelyteremtéshez beruházásokra van szükség, ezért szívesen látják a külföldi és a magyar befektetőket egyaránt. A hallgatóság soraiból érkező kérdésekre válaszolva elmondta: a főbb pontokban nincs különbség az Együtt 2014 és az MSZP gazdasági programja között. 

Kijelentette: a 2014-es választások előtti kampány Magyarországon "nem demokratikus pártok közötti demokratikus versengés lesz". Mint kifejtette, a nyugati országokban, Európában és az Egyesült Államokban rendszerint kemények a választási kampányok, a pártok nem kímélik egymást, de van egy közös alap, kölcsönös tisztelet. 

Versenytársai, és nem ellenségei egymásnak - mondta, hozzátéve, hogy Magyarországon nem ez a helyzet, és ezen változtatni kell. Kijelentette, ha az MSZP kormányra kerül, szeretné bevonni a jobbközép ellenzéket néhány, a négyéves cikluson átívelő politikai döntésbe, például az európai uniós fejlesztési források felhasználását vagy az energiaszektort érintő ügyekben. 

Mesterházy Attila leszögezte, az MSZP nem tesz irreális ígéreteket a kampányban, csakis olyanokat, amelyekhez hozzá lehet rendelni a megfelelő költségvetési forrásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.