A beteg gyerekek után járt

A DK az emelt családi pótlék visszaállításáért száll síkra

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy állítsa vissza a beteg gyerekek után járó emelt szintű családi pótlékot.

2013.06.23 12:22MTI

Szűcs Erika, a Gyurcsány-kormány szociális és munkaügyi minisztere vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, olyan új szabályozást kell létrehozni, amelynek előkészítésébe az orvosok mellett a szülőket is be kell vonni, és nemcsak az egészségügyi, hanem az egyéb, a betegséggel járó pluszkiadásokat is figyelembe kell venni. Módosítani kell továbbá a hozzáférést a szociális juttatásokhoz - mondta a DK politikusa, független országgyűlési képviselő.

Kifejtette: a pótlék megvonása szűkíti a gyerekjogokat, az indoklása pedig "álságos és hazug". Az anyagcsere-betegségben szenvedőknél nincs szükség gyógyszeres kezelésre, de a speciális élelmiszerek nagyon drágák - mutatott rá.

Kifogásolta azt is, hogy a kormány három éve nem emelte a családi pótlékot, hozzátéve, a szociális juttatások köre pedig folyamatosan szűkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.