A kabinet nem emelte a családi pótlékot

MSZP: a kormány elvette a családoktól a gyerekekre és a kultúrára szánt pénzt

Az MSZP szerint az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta elvette azt a pénzt a családoktól, amelyet korábban a gyermekeikre és a kultúrára fordítottak.

2013.04.13 12:50MTI

Erről Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője beszélt újságíróknak szombaton Budapesten. Mint mondta, a kabinet az elmúlt három évben egyetlen fillérrel sem emelte a családi pótlékot, ezzel egy kétgyerekes család 70 ezer forintot vesztett ebben az időszakban.
   
Az ellenzéki politikus emellett példaként említett egy olyan családot, ahol a családfő havonta százezer forintot keres. Hangsúlyozta, egy ilyen családnak havonta 26 500 forinttal nőtt a kiadása 2010 óta az élelmiszerek 30 százalékos, a rezsiköltségek 25 százalékos, illetve a devizahitel-törlesztőrészletek 50 százalékos emelkedése miatt.    

Török Zsolt szerint a családok ezt a többletkiadást kizárólag abból a keretből tudják előteremteni, amelyet korábban gyermekeik nevelésére vagy a kultúrára fordítottak. Az MSZP ezért felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a magyar családok sarcolását, és "ne nyúlkáljon narancssárga jobb kezével" a magyar családok zsebeiben - fogalmazott a szóvivő, hozzátéve: minden magyar családot arra kérnek, tanulmányozzák a szocialisták szociálpolitikai programját, és az MSZP-t támogassák a következő választáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.