Alanyi jogon jár továbbra is

Családi pótlék: nem változik a rendszer

Mégsem változik a családi pótlék jelenlegi rendszere, a juttatás továbbra is alanyi jogon jár majd.

2010.11.04 10:49ma.hu

A kormány alaposan megfontolta azt a feltevést, hogy a családi pótlékot jövedelemhatárhoz kössék- nyiltakozta a kormányszóvivő. Nagy Anna elmondta: végül úgy döntöttek, hogy nem változtatják meg a jelenlegi rendszert. A családi pótlék eddig is, és ezután is alanyi jogon jár majd.

Ha mégis jövedelemhatárhoz igaztották volna a családi pótlékot, az jelentősen rontotta volna a kormány azon szándékát, hogy egyszerűsödjön az adórendszer- indokolta a kormányszóvivő a döntést.

A kérdés az elmúlt években fel-felmerült a kormányzati berkekben, de változás nem történt. Nagy Anna elmondta: nem kizárt, hogy a jövőben nem kerül újra elő a téma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.